online programma

Jezelf op één

voor vrouwen met fibromyalgie

Ben jij het zat dat je door jouw lichamelijke klachten niet alles kunt doen wat je wilt?

Fibromyalgie kan een enorme impact hebben op je leven. De pijn en vermoeidheid maken het lastig om te werken, het huishouden te doen, voor je kinderen te zorgen, te sporten of met vriendinnen af te spreken. Je hoofd wil vaak meer dan je lijf aankan. Je worstelt om je rollen en taken te vervullen. Het valt je zwaar dat je niet de partner, vriendin, werknemer en/of moeder kunt zijn die je graag wilt zijn. Je bent van nature een aanpakker, een doorzetter, maar het lukt je niet goed om alle ballen in de lucht te houden. 

Er zijn maar weinig mensen die weten hoe het écht met je gaat. Je wilt geen zeurpiet of aansteller zijn. Je wilt anderen niet tot last zijn. Maar dat maakt het ook eenzaam soms. 

Helaas hebben medisch specialisten bij fibromyalgie vaak weinig te bieden. Pijnstillers en andere medicijnen geven hooguit wat verlichting. Misschien kreeg je wel te horen “leer er maar mee leven” of “je moet het maar accepteren”.

Maar hoe dan?!

Met mijn online programma Jezelf op één leer ik jou beter voor jezelf zorgen, zodat fibromyalgie je zo min mogelijk hoeft te beperken.

Hoe zou het zijn als:

online programma

Jezelf op één

€299,95

Dit programma is voor jou als je:

In het online programma Jezelf op één leer je:

Over Anne

Een dokter voor lichaam & geest

Als arts en psychotherapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met lichamelijke klachten waar geen duidelijke medische verklaring voor is, zoals fibromyalgie. Ik help jou meer inzicht te krijgen in jezelf en je klachten, zodat jij weet wat je kunt doen om je klachten te verminderen.

De 6 thema's van dit programma:

Na het volgen van dit programma:

“Met dit programma krijg jij inzicht in de patronen die jouw fibromyalgie klachten verergeren en leer je hiermee af te rekenen. Het programma is diepgaand en praktisch tegelijk.”

een sterke, wetenschappelijke basis

In dit programma heb ik mijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van psychotherapie bij (onbegrepen) lichamelijke klachten gebundeld. Ik maak hierbij o.a. gebruik van theorieën en oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment therapy (ACT), mindfulness en schematherapie. Dit zijn wetenschappelijk onderbouwde en bewezen effectieve behandelmethoden, die zich onder andere richten op het leren herkennen van niet-helpende gedachten, op het leren toelaten en uiten van emoties en op het veranderen van gedrag dat je niet (meer) dient.

Praktische informatie:

online programma

Jezelf op één

€299,95

Veelgestelde vragen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar persoonlijk heb ik een hekel aan valse beloftes. Ik zal dan ook nooit beloven dat je klachtenvrij wordt na mijn programma of een traject bij mij. 
Dat gezegd hebbende, zie ik bij veel vrouwen met fibromyalgie aanknopingspunten om de klachten te verminderen. In het online programma gaan we op deze aanknopingspunten in. Daarnaast zit verbetering niet altijd alleen in klachtvermindering. Verbetering kan ook betekenen: weer kunnen doen wat belangrijk voor je is, genieten van het leven en je meer verbonden voelen met anderen. Ik ben ervan overtuigd dat als jij actief aan de slag gaat en blijft met de tools die je in het programma aangereikt krijgt, dit een wereld van verschil kan maken.

Er zitten veel voordelen aan het volgen van een online programma: je kunt ermee bezig waar en wanneer jij wilt en je kunt je eigen tempo aanhouden. Je krijgt de specialistische kennis van een expert, zonder dat je daarvoor ver hoeft te reizen of lang hoeft te wachten.
Wel vraagt het volgen van een online programma motivatie en inspanning. Je moet jezelf ertoe zetten om het programma te bekijken en de oefeningen te gaan doen. Misschien twijfel je daardoor of het wel iets voor jou is. En dat snap ik. Maar ik zal er alles aan doen om te zorgen dat jij gedurende het traject gemotiveerd blijft om het programma te volgen. Om je niet met te veel informatie in één keer te overladen, komt er elke 2 weken een module vrij. We nemen kleine stapjes. Om je eraan te helpen herinneren in te loggen in de online leeromgeving, zal ik je geregeld mails sturen.  Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Dan mag je mij mailen en denk ik met je mee. Verder heb ik bij elke module een handig werkboek gemaakt, zodat je dit kunt printen en hier tussentijd mee aan de slag kunt. 

Nee. Helaas wordt het programma niet vergoed door de zorgverzekering. Zie het als in een investering in jezelf, in je gezondheid, net als dat je investeert in voeding, sporten en leuke dingen doen.

Dat snap ik. Investeren in jezelf is spannend. Een aantal vragen, die je misschien kunnen helpen bij het maken van een beslissing: Wat kan het programma je opleveren? Welk effect zou het kunnen hebben op je leven? En is dit de investering voor jou waard? Wat kost het jou als er niets verandert (aan tijd, energie, frustratie, teleurstelling, gemiste kansen, etc.)

Een optie, als je in loondienst bent, is jouw werkgever te vragen of hij/zij bereid is het programma te vergoeden. Steeds meer werkgevers zijn bereid bij te dragen aan (ontwikkelings-)trajecten of hebben potjes voor vitaliteit, opleiding/ontwikkeling of durzame inzetbaarheid. Je kunt dit nazoeken in je contract of CAO of navragen bij je leidinggevende, manager of bij de afdeling HR of P&O.

Ik kan me voorstellen dat je denkt: ik heb al zo’n moeite om alle ballen hoog te houden. Hoe moet ik in vredesnaam tijd maken voor een online programma? En daar zit denk ik al een deel van het probleem. Voel jij je verantwoordelijk voor alles en iedereen? En heb je daardoor vaak het gevoel dat je achter de feiten aan loopt en tekortschiet? Dan is dit programma juíst iets voor jou. Je kunt het programma geheel in je eigen tempo volgen, dus al zou je er maar een uurtje per week aan besteden, dan ben je al goed op weg. In het programma besteden we ook aandacht aan jouw (te?) grote verantwoordelijkheidsgevoel en leer je keuzes te maken, zodat je je tijd kunt besteden aan de dingen die voor jou echt belangrijk zijn. Op die manier levert het programma je juist meer tijd op!

Misschien heb je je verdiept in de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van online cursussen en programma’s en zie je door de bomen het bos niet meer. Wat moet je kiezen? Natuurlijk heb ik niet al die cursussen bekeken, maar ik denk dat er drie belangrijke verschillen zijn tussen ‘Jezelf op één’ en andere online programma’s.

Ten eerste is dit programma ontwikkeld voor een hele specifieke doelgroep: vrouwen met fibromyalgie, die altijd voor anderen klaarstaan en geneigd zijn zichzelf weg te cijferen. In het programma gaan we in op 6 thema’s die specifiek voor deze doelgroep van belang zijn. Geen vage en algemene thema’s zoals ‘stress’, maar specifieke thema’s waar jij mee worstelt, zoals je grenzen aanvoelen & bewaken en hulp vragen.
Ten tweede is dit programma niet ontwikkeld vanuit één ervaring, maar gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methodes en mijn jarenlange ervaring met het behandelen van mensen met (onverklaarde) lichamelijke klachten. 
Ten slotte worden er in andere online cursussen vaak praktische tips en adviezen gegeven, maar wordt er niet ingegaan op de kern achter de problemen. Ik kan jou bijv. wel vertellen hoe je vaker ‘nee’ moet zeggen, maar als jij niet snapt waarom dat lastig voor jou is, zal het moeilijk voor je zijn om dit ‘gewoon’ anders te gaan doen. ‘Jezelf op één’ gaat jou daarom helpen meer inzicht in jezelf te krijgen, zodat het makkelijker gaat worden voor jezelf te kiezen.

Als je eerder een revalidatietraject of psychologische behandeling gevolgd hebt, met bijv. cognitieve gedragstherapie of acceptance and commitment therapy, kan het zijn dat bepaalde concepten en (type) oefeningen uit het programma je bekend voorkomen. Het unieke aan dit programma, is dat het is ontworpen voor een heel specifieke doelgroep: vrouwen met fibromyalgie, die altijd voor anderen klaarstaan en geneigd zijn zichzelf weg te cijferen. In het programma gaan we in op 6 thema’s die specifiek voor deze doelgroep van belang zijn, zoals je (over)verantwoordelijk voelen, geen ‘nee’ durven zeggen, schuldgevoel en moeite hebben met hulp te vragen. Als deze thema’s niet of weinig aan bod zijn gekomen in jouw eerdere behandeling, dan kan dit programma je zeker helpen!

Dit online programma is niet geschikt voor jou als jij:
– wel last hebt van fibromyalgie, maar je niet herkent in het geschetste profiel (altijd voor anderen klaarstaan, jezelf wegcijferen, je schuldig voelen wanneer je voor jezelf kiest). Het programma zal dan voor jou niet de juiste focus hebben.
– wilt of hoopt dat een ander (ik) jouw problemen voor je gaat oplossen of als jij je vooral slachtoffer voelt van je omstandigheden en niet het idee hebt dat jij hier zelf enige invloed op kunt uitoefenen. In het programma ga ik je veel handvatten geven om verandering in gang te zetten, maar om hier gebruik van te kunnen maken moet je wel in staat zijn om op jezelf te reflecteren en moet je ergens wel de overtuiging hebben dat je zelf dingen kunt veranderen; ook al weet je niet nog niet hoe.
– te weinig energie of ruimte hebt om deel te nemen aan het programma. Als jouw klachten zó heftig zijn, dat het jou bijvoorbeeld niet lukt om een kwartier achter elkaar te lezen, een video te kijken of te schrijven, is dit programma waarschijnlijk (nog) niet iets voor jou. In dat geval raad ik je aan eerst individuele behandeling of begeleiding te zoeken via jouw huisarts.
– naast lichamelijke klachten ook last hebt van heftige psychische klachten, zoals ernstige somberheid met gedachtes aan zelfmoord, verslaving of psychotische klachten. In dat geval raad ik je aan contact op te nemen met jouw huisarts voor verwijzing naar een psychiater of psycholoog.

Nadat je je hebt ingeschreven voor het programma, krijg je meteen toegang tot de eerste module. Je kunt dus direct aan de slag!

Eens per twee weken stuur ik je een mail om je eraan te herinneren dat er een nieuwe module voor je klaar staat.  Voel je echter niet verplicht dit tempo aan te houden. Je mag er zo lang over doen als je wilt; je houdt een jaar toegang tot de online leeromgeving.