PsychoTherapie

Aanmeldstop

Heb jij last van aanhoudende of terugkerende lichamelijke klachten, zoals pijn of vermoeidheid, maar kan jouw huisarts of specialist geen goede verklaring vinden? Hebben medische behandelingen, zoals medicatie of operaties, jou weinig of niet geholpen?

In dat geval kan het zinvol zijn om breder te kijken en bijv. ook de rol van jouw omgeving,  gedachten, gevoelens en manier van omgaan met je lichaam en je klachten te onderzoeken. Al die factoren kunnen namelijk van invloed zijn op hoe jij je fysiek voelt.

Vanaf januari 2022 kun je in mijn praktijk in Luddeweer (Midden-Groningen) terecht voor individuele psychotherapie. In zo’n traject kijk ik met je mee of er op de hierboven genoemde gebieden aanknopingspunten zijn om grip te krijgen op jouw klachten.

Voor wie?

Je kunt bij mij terecht wanneer je last hebt van lichamelijke klachten waar de dokter geen verklaring voor kan vinden. Ook kan het zo zijn dat er wel een medische aandoening is vastgesteld, maar dat deze niet de ernst van de klachten verklaart. Klachten kunnen zijn: chronische pijn, buikklachten, vermoeidheid, hartkloppingen, duizeligheid of wegrakingen.

Wat kan je van mij verwachten?

Wat levert dit jou op?

Bereikbaarheid praktijk

Mijn praktijk is gevestigd aan de Luddeweersterweg 2a in Luddeweer (gemeente Midden-Groningen).

Helaas is de praktijk niet bereikbaar met openbaar vervoer. Ook is de praktijk niet rolstoeltoegankelijk.

Als je met de auto komt, kun je deze gratis voor de deur van de praktijk parkeren.

Over Anne

Als arts en psychotherapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met lichamelijke klachten waar geen duidelijke medische verklaring voor is. Ik help jou te begrijpen waarom je klachten niet overgaan en leer je hoe je zelf je herstel kunt bevorderen.

Kosten & Vergoeding

De zorg die ik bied, valt formeel onder de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Als je een verwijzing van de huisarts hebt en er kan een diagnose (DSM-5 classificatie) vastgesteld worden, wordt de behandeling in principe vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.
Ik heb echter geen contracten met zorgverzekeraars. Het percentage van de kosten dat door de zorgverzekeraar vergoed wordt, is daardoor afhankelijk van het type polis dat je hebt (natura of restitutie) en de specifieke polisvoorwaarden.